Semnalizare feroviara

Cursul va va ajuta sa intelegeti principiile fundamentale de semnalizare feroviara. Familiarizarea cu diferitele tehnologii de semnalizare si deasemenea cu componentele lor majore.

 

Obiectivele cursului:

  • Prezentarea si intelegerea principiilor fundamentale de semnalizare feroviara. Familiarizarea cu diferitele tehnologii de semnalizare si deasemenea cu componentele lor majore.
  • Cunoaterea modului de operare si mentenanta a sistemelor de semnalizare. Contorlul si comanda semnalizarii feroviare, repetitia semnalelor, detectia trenurilor, controlul vitezei, comanda aparatelor de cale si sisteme de siguranta.
  • Prezentarea tehnologiilor si solutiilor feroviare, exemple, semnalizarea de bloc, transmisia dinte vehicul si cale, sisteme moderne ERTMS nivel 1 si 2. Tendinte de dezvoltare a principiului distantei variabile – ERTMS 3.
  • Concepte ale instalatiilor de semnalizare din statii, reglementari si etape de realizare, treceri la nivel, norme si terminologie de semnalizare.
  • Elemente componente – transmisii mecanice, sisteme de blocare, relee si BLA, circuite de cale, numaratoare de osie si alte sisteme de detectie, unitati de semnal luminoase, dispozitive de control si semnalizare, electroalimentare, electromecanisme, cabluri de semnalizare si module informatice.
  • Sisteme de comunicatii cale vehicul.
  • Principii generale de mentananta, mentenanta preventiva si corectiva, planificarea operatiilor de mentenanta, indicatori de mentenanta, investitii in reabilitarea sistemelor de centralizare.

 

 

Cui se adreseaza?

Ingineri si tehnicieni implicati in proiectarea sau in gestionarea unor sisteme de semnalizare feroviara

Data

apr. 11 2019 - apr. 12 2019

Program

08:00 - 18:00

Locatia

Bucuresti
INREGISTRARE
Scroll to Top