WhatsApp Image 2019-05-06 at 15.49.17

Contact

  • marius.ene@carieraferoviara.ro

DR. ING. MARIUS ENE

Expert Serviciul Încercări, Teste Vehicule Feroviare

Marius și-a început activitatea ca inginer reparatii locomotive în anul 1994, imediat după absolvirea Facultății de Transporturi – specializarea Material rulant de cale ferată. În anul 2011, după absolvirea studiilor aprofundate obține titlul de master în Fenomene de interacțiune vehicul – calea de rulare iar titlul de doctor în domeniul Ingineriei Transporturilor din cadrul Universității Politehnica din București îl obține în anul 2015, după patru ani de studii și cercetări.

Activitatea profesională a continuat, Marius fiind inginer și Șef Birou la Compartimentul „Exploatare” din cadrul SNCFR – Depoul de locomotive Bucuresti – Calatori și Șef Birou Material Rulant la CNCF „CFR” S.A. – Regionala CF București.

În perioada 2007 – 2011 a ocupat funcția de inspector în cadrul Departamentului de Industrie la Bureau Veritas Romania Controle International și a fost inginer tracțiune la SC Transferoviar Grup SA.

Din anul 2001 până în prezent, colaborează cu Autoritatea Feroviară Română, fiind Expert în cadrul Laboratorului Încercări Electrice – Electronice, Expert Tehnic în cadrul Serviciului de Certificarea a Sistemului de Management al Calității și Expert în cadrul Serviciului Încercări, Teste Vehicule Feroviare.

Marius are o experiență de peste 25 de ani în domeniul materialului rulant de cale ferata, fiind membru al grupului de lucru UIC Sustainability Group – Noise Network SubGroup, expert colaborator RENAR (Romanian Accreditation Association) în domeniul de expertiză material rulant – parte electrică. Este implicat în mod direct, din partea AFER, în proiectele europene EU Railways Projects: SUSTRAIL, SPARTACUS, NETIRAIL ca expert tehnic și a fost expert independent ERA (European Railway Agency) în domeniul de expertiză “Safety certification and authorisation” până în 2013.

Scroll to Top