Material rulant feroviar si de transport urban

Cursul isi propune prezentarea si intelegerea conceptului general de Material rulant si a principalelor caracteristici – arhitectura, accesul pasagerilor, tractiune, franare, climatizare, performante.

Obiective

 • Familiarizarea cu cerintele si etapele de studiu pentru fabricarea materialului rulant, cunoasterea caracteristicilor principale si a nevoilor de cercetare si dezvoltare.
 • Prezentarea conceptelor de proiectare pentru trenuri inclusiv din punct de vedere al cerintelor de marketing – nevoile clientilor, adaptarea arhitecturii si dimensionarea eficienta a subsistemelor.
 • Studii de caz practice privind pregatirea/analizarea unei oferte – liste de cantitati, caiete de sarcini, memorii tehnice, analiza de risc si principii de selectie a celei mai bune oferte finale.
 • Procese de control a calitatii in timpul fabricatiei. Elemente cheie de control, proceduri de receptie.
 • Exploatare si intretinere – principii generale si studii de caz specifice pentru toate tipurile de material rulant,

Cui se adresează

Ingineri si tehnicieni implicati in proiecte de constructie, reparatii si mentenanta a materialului rulant

Program

Ziua 1 - 08 mai

15:00 - 21:00
Speakers:
Dr. Ing. Marius ENE

Ziua 1 - 09 mai

09:00 - 16:00
Speakers:
Dr. Ing. Marius ENE
Dr. Ing. Marius ENE
Expert Serviciul Încercări, Teste Vehicule Feroviare
Marius și-a început activitatea ca inginer reparatii locomotive în anul 1994, imediat după absolvirea Facultății de Transporturi – specializarea Material rulant de cale ferată. În anul 2011, după absolvirea studiilor aprofundate obține titlul de master în Fenomene de interacțiune vehicul – calea de rulare iar titlul de doctor în domeniul Ingineriei Transporturilor din cadrul Universității Politehnica din București îl obține în anul 2015, după patru ani de studii și cercetări. Activitatea profesională a continuat, Marius fiind inginer și Șef Birou la Compartimentul „Exploatare” din cadrul SNCFR – Depoul de locomotive Bucuresti – Calatori și Șef Birou Material Rulant la CNCF „CFR” S.A. – Regionala CF București. În perioada 2007 – 2011 a ocupat funcția de inspector în cadrul Departamentului de Industrie la Bureau Veritas Romania Controle International și a fost inginer tracțiune la SC Transferoviar Grup SA. Din anul 2001 până în prezent, colaborează cu Autoritatea Feroviară Română, fiind Expert în cadrul Laboratorului Încercări Electrice – Electronice, Expert Tehnic în cadrul Serviciului de Certificarea a Sistemului de Management al Calității și Expert în cadrul Serviciului Încercări, Teste Vehicule Feroviare. Marius are o experiență de peste 25 de ani în domeniul materialului rulant de cale ferata, fiind membru al grupului de lucru UIC Sustainability Group – Noise Network SubGroup, expert colaborator RENAR (Romanian Accreditation Association) în domeniul de expertiză material rulant – parte electrică. Este implicat în mod direct, din partea AFER, în proiectele europene EU Railways Projects: SUSTRAIL, SPARTACUS, NETIRAIL ca expert tehnic și a fost expert independent ERA (European Railway Agency) în domeniul de expertiză “Safety certification and authorisation” până în 2013.

Data

mai 08 2020 - mai 09 2020
Expired!

Cost

444 EUR
Cariera Feroviara in Romania

Locatia

Cariera Feroviara in Romania
Str Stoica Ludescu 12
Category
INREGISTRARE

Speaker

 • Dr. Ing. Marius ENE
  Expert Serviciul Încercări, Teste Vehicule Feroviare

  Marius și-a început activitatea ca inginer reparatii locomotive în anul 1994, imediat după absolvirea Facultății de Transporturi – specializarea Material rulant de cale ferată. În anul 2011, după absolvirea studiilor aprofundate obține titlul de master în Fenomene de interacțiune vehicul – calea de rulare iar titlul de doctor în domeniul Ingineriei Transporturilor din cadrul Universității Politehnica din București îl obține în anul 2015, după patru ani de studii și cercetări.

  Activitatea profesională a continuat, Marius fiind inginer și Șef Birou la Compartimentul „Exploatare” din cadrul SNCFR – Depoul de locomotive Bucuresti – Calatori și Șef Birou Material Rulant la CNCF „CFR” S.A. – Regionala CF București.

  În perioada 2007 – 2011 a ocupat funcția de inspector în cadrul Departamentului de Industrie la Bureau Veritas Romania Controle International și a fost inginer tracțiune la SC Transferoviar Grup SA.

  Din anul 2001 până în prezent, colaborează cu Autoritatea Feroviară Română, fiind Expert în cadrul Laboratorului Încercări Electrice – Electronice, Expert Tehnic în cadrul Serviciului de Certificarea a Sistemului de Management al Calității și Expert în cadrul Serviciului Încercări, Teste Vehicule Feroviare.

  Marius are o experiență de peste 25 de ani în domeniul materialului rulant de cale ferata, fiind membru al grupului de lucru UIC Sustainability Group – Noise Network SubGroup, expert colaborator RENAR (Romanian Accreditation Association) în domeniul de expertiză material rulant – parte electrică. Este implicat în mod direct, din partea AFER, în proiectele europene EU Railways Projects: SUSTRAIL, SPARTACUS, NETIRAIL ca expert tehnic și a fost expert independent ERA (European Railway Agency) în domeniul de expertiză “Safety certification and authorisation” până în 2013.

Scroll to Top