Subsisteme feroviare

Cursul este structurat ca o prezentare generala a industriei feroviare concentrata pe caracteristicile specifice care determina succesul si specificitatea sistemului feroviar.

 

Obiectivele cursului:

 • Intelegerea deplina din punct de vedere tehnic – cum lucreaza fiecare subsistem (Material Rulant, Infrastructura, Electrificare, Semnalizare, Operare si Mentenanta).
  •  Infrastructura – cunoasterea componentelor si caracteristicilor principale ale infrastructurii si suprastructurii caii  generalitati asupra tipurilor de cale ferata, eforturi generale in cale, conceptul caii ferate balastate, calea ferata pe dale de beton, prezentarea elementelor componente: sina , traverse, piatra sparta, aparate de cale. Principii de proiectare si constructie a liniei.
  • Material Rulant – cunoasterea principalelor tipuri si caracteristici ale materialului rulant, caracteristici determinante ale materialului rulant : siguranta si securitate, capacitate, confort, economie de energie, masa si sarcina pe osie, tipul de tractiune,frane, viteze de exploatare, gabarit, intretinere si reparatii. Managementul flotelor feroviare. Sisteme de mentenanta moderne.
  • Semnalizare si electrificare – concepte si tipuri de instalatii feroviare, principii si echipamente ale sistemelor din cale, semnalizare la bord, principii de alimentare si captare, sisteme de transport si alimentare, circuite de tractiune, substatii.
  • Exploatare – intelegerea conceptului de operare, evaluarea si planificarea traficului, scheme de operare, alocarea traselor, grafice de circulatie, gestionarea situatiilor degradate. Principii de conducere si monitorizare a traficului feroviar.
  • Mentenanta – prezentarea si intelegerea principiilor de mentenanta a susbsistemelor feroviare, mentenanta preventiva vs. corectiva, mentenanta materialului rulant, intretinere periodica, revizii si reparatii planificate, sisteme si instalatii de mentenanta, mentenanta caii,  geometria caii norme si tolerante, revizii si inspectii periodice, defecte curente ale elementelor componente, mentenanta sistemelor de siguranta si electrificare.

 

Cui se adreseaza?

Tuturor responsabililor si participantilor la  proiecte feroviare in scopul dobandirii unei viziuni de ansamblu asupra tehnicilor si tuturor componentelor sistemului feroviar

Data

mai 07 2019
Expired!

Program

08:00 - 18:00

Locatia

Bucuresti
INREGISTRARE
Scroll to Top